KISLO ZELJE S PAPRIKO
Kislo zelje s papriko (in še več jedi bi se našlo) se mogoče na prvi način ne sliši "vedsko", ampak vse je v načinu priprave in v naši zavesti. Vsako jed lahko naredimo vedsko (če se le držimo določenih standardov).
Tale recept je zelo preprost, uporabljenih je malo začimb ampak rezultat je odličen. Tokrat sva zraven zelja pripravila riž, super pa je tudi na primer s pire krompirjem.
Potrebujete (za dve osebi):
- 200 g kislega zelja
- 1 rdečo papriko
- 1 rumeno papriko
- 1 večji paradižnik
- 1/4 žličke asafetide
- 1 žličko sladke paprike v prahu
- malo popra in soli
- olje
Postopek :
1. Najprej na malo olja za nekaj sekund popražite asafetido, potem dodajte narezano papriko in paradižnik in še sladko papriko v prahu.
Vse skupaj pražite kakšnih pet minut.
2. Kislo zelje je pred uporabo dobro malo sprati z vodo (da ne bo prekislo), potem pa ga dodajte papriki. Dobro premešajte, zalijte z malo vode (1/2 dcl) in kuhajte približno 15 min. Na koncu dodajte še poper in sol.
Zelje lahko postrežete z rižem, krompirjem ali kakšno drugo prilogo :)
DOBER TEK! :D
Ni komentarjev:
Objavite komentar