ČAPATIJI - IDEJA ZA PRIPRAVO
Čapatiji so odlična priloga za k praktično vsaki jedi in v indijski kuhinji so res nepogrešljivi. Lahko jih uporabimo tudi kot prigrizek, namesto kruha z marmelado ali pa kerobovim namazom, lahko pa naredimo tudi razne zelenjavne zavitke, kot sva naredila midva.
Takšni zavitki so super za obilnejši zajtrk (če imate čas čez vikend recimo), za večerjo, s kakšno solato pa so super tudi za kosilo.
Midva sva najprej pripravila nekja zelenjave (korenje, zelje, paprika), ki sva ga prepražila na začimbah (sol, poper, asafetida, garam masala).
Posebej sva pripravila čapatije - naredila sva malo večje, kot običajno.
Pripravila pa sva tudi avokadov namaz.
Potem pa sva najprej čapati premazala z avokadovim namazom, položila gor nekaj zelenjave in ga zavila.
Če želite, lahko na koncu na zavit čapati naribate sir in ga za nekaj minut položite v pečico, da se sir stopi. Seveda pa lahko uporabite katerikoli namaz in nadev, super je tudi s čičerikinim namazom ali pa paradižnikovim čatnijem - tako dobite s pravimi začimbami hitre pica zavitke ;)
DOBER TEK! :D
Ni komentarjev:
Objavite komentar