ponedeljek, 11. avgust 2014

Bučkina solata s prelivom iz rdeče pese

BUČKINOVA SOLATA S PRELIVOM IZ RDEČE PESE



Midva uživava na morju, ampak nisva pozabila na vas :) Že doma sva pripravila par fotografij in receptov, da ne bi blog predolgo časa sameval :)
Tale solata je res super za vroče dni (sicer jih pri nas ni bilo kaj veliko in se sonce rado skriva, pa vendar..).


Potrebujete :

- Bučke (količina odvisna od tega koliko solate želite pripraviti, midva sva uporabila približno polovico te ogromne buče na sliki)
- 1 skuhano rdečo peso 
- 3dcL tekočega jogurta
- Dobro pest rahlo zdrobljenih indijskih oreščkov
- Limonin sok
- Kurkumo, sol, asafetido, poper

Postopek :

1. Bučke operite in jih narežite, naribajte na tenke kose. Bučke lahko malo posolite, popoprate in nato odcedite, da spustijo odvečno vodo. Lahko pa dodate tudi panir, tofu, skuto po želji :D



2. Potem pa kar pripravimo omako ali dresing iz rdeče pese. Rdečo peso skupaj z začimbami in jogurtom zmiksajte v blenderju ali pa s paličnim mešalnikom, da dobite gosto omako. Po potrebi dodajte še malo jogurta.









3. Indijske oreščke popražite v ponvi, da dobijo rjave lise in ji grobo zdrobite.


4. Ponudite in servirajte. Midva sva si poleg solate pripravila še kruhova pakore (recept kmalu). 



DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar