sreda, 22. januar 2014

Sladek kruh z rozinami, cimetom in brez kvasa



SLADEK KRUH Z ROZINAMI IN CIMETOM


Tokrat pri receptu še nisva slikala celotnega postopka (kruh sva delala prvič), ampak ker je recept tako ali tako zelo preprost, ga bova vseeno objavila :)




Potrebujete : 


(za merico sva uporabila manjši jogurtov lonček)

2 merici polnozrnatne moke
2 merici bele moke
2 merici jogurta (midva sva dala pol jogurta in pol vode)
1/2 merice rozin
1/2 merice rjavega sladkorja
1/2 žličke sode bikarbone
1/2 žličke pecilnega praška
2 žlički cimeta
1 žlička soli


Postopek :

1. Pečico nastavite na 230 stopinj.

2. Najprej v veliki skledi zmešajte vse suhe sestavine in potem dodajte jogurt in vse skupaj zamesite v testo. Testo se bo malo prijemalo, ampak nič hudega- takšno mora biti ;)

3. Na rahlo pomokajte testo (da se bo dalo oblikovat) in prav tako pomokajte model, v katerem boste pekli kruh.

4. Kruh dajte v model, naredite tri zareze z nožem in ga dajte pečt na 230 stopinj za 10 min. Potem zmanjšajte temperaturo na 200 in pečite še približno pol ure. 





Kruh je precej sladek, zato lahko po želji zmanjšajte količino sladkorja, sicer pa je super, če ga namažete z malo masla :)


Dober tek!




P.S.: originalen recept je iz te strani : http://www.krsnastreats.org/recipes/breads/item/cinnamon-and-raisin-yeast-free-bread-with-homemade-butter







Ni komentarjev:

Objavite komentar