sreda, 11. september 2013

Pisan Sandeš



Sandeš je indijska sladica iz sira, ki pripravimo sami (panir) - recept zanj sva že objavila :)

In sicer za ta recept potrebujete mehak panir, kar pomeni, da ga ne obtežite za celo noč ampak kvečjemu za kakšno uro, toliko da izteče voda in se panir malo posuši.

Za ta recept potrebujete torej panir (midva sva ga naredila iz 4L svežega mleka), sladkor in barve za živila (pazite, da ne boste uporabljali arom).

Postopek : 




 Panir, ki ste ga pripravili pregnetite v skledi in sicer tako, da bo čimbolj mehak, brez grudic.


Sladkor dodajte po občutku, za najino količino panirja sva uporabila približno 120 g sladkorja in sandeš ni bil presladek ;)


 Polovico panirja dajte na stran, drugi polovici pa dodajte sladkor in še enkrat dobro pregnetite.


 Panir, ki ste mu dodali sladkor pretresite v lonec in ga med stalnim mešanjem kuhajte 4-6  minut na majhnem ognju. Panir se bo zmeščal in potem spet strdil. Ampak ne kuhajte ga predolgo, ker lahko postane grudast in suh.


Pustite, da se panir malo ohladi in ga potem zmešajte z drugo polovico. Sandeš je načeloma dober tudi brez vseh dodatkov. Midva pa sva ga razdelila na 5 delov in 4 od teh malce obarvala za "naravnimi" barvili - ok, priznava nisva za vse uporabila najbolj idealne barve, ampak ker nisva imela pri roki nič takšnega, sva pa uporabila barve na katerih piše, da so naravne in primerne za vegetarijance (rdeča in zelena sta dr.oetker barvi, rumena je kurkuma, rjava pa kerob- indijska "čokolada v prahu").

Zadnji korak je samo še da jih poljubno zložite eno na drugo, poljubno oblikujete testo, pustite, da se ohladi in pisan sandeš je pripravljen ;)


Super ideja za sladico za kakšne rojstne dneve, saj je videti zelo lepo ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar