nedelja, 9. november 2014

Ameriški krofki

AMERIŠKI KROFKI

- donutsV trgovinah se vedno ustaviva na oddelku s kuhinjskimi pripomočki, posodami, krožniki, pekači. In nekaj krat sva šla že mimo pekača za ameriške krofke ali donutse. Najbolj običajen način priprave teh je vzhajano testo in potem cvrtje. Ampak našla sva super recept za pečene krofke, ga malo priredila in tako dobila najino verzijo za pečene krofke. Na koncu jih lahko okrasimo po želji, midva sva jih posula s sladkorjem v prahu.

Če nimate takšnega pekača doma, lahko uporabite pekač za mafine :)
Potrebujete - za 12 krofov :

(za merico sva uporabila majhen jogurtov lonček)

- 2 skodelici moke (uporabila sva pirino)
- 1 žličko sode bikarbone
- 2 žlički pecilnega praška
- 3/4 skodelice sladkorja
- približno 1 skodelico ovsenega mleka
- malo olja

Postopek:

1. V skledi najprej zmešajte moko, sodo bikarbono, pecilni prašek in sladkor. Potem pa dodajte mleko in vse dobro premešajte, da dobite gosto maso, podobno tisti za palačinke. 
2. Pekač premažite z oljem in potem vanj nalijete maso. Midva sva si pomagala z vrčkom za merjenje, modelčke pa napolnite do približno 3/4. 
3. Krofe pecite na 180/190 stopinj približno 15 minut. Pustite, da se ohladijo in jih nato previdno vzemite iz pekača. Najbolje gre tako, da jih malo zavrtite. 
Na koncu jih posujte s sladkorjem v prahu ali pa s kakšnim kerobovim namazom, odlični so tudi z marmelado. DOBER TEK! :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar